Трусовете в Байерн Мюнхен може да продължат с напускането и на треньора Томас Тухел. Баварците вече обявиха раздяла с директорите Оливер Кан и Хасан Салихамиджич веднага след спечелването на титлата в Бундеслигата в събота. Кан ще бъде заменен от Ян-Кристиян Дреезен, докато Борда на директорите все още обмисля вариантите за нов спортен директор на мястото на Брацо. 

Оливер Кан дори не беше допуснат от клуба да празнува титлата заедно с футболистите. Легендарният вратар получи забрана да пътува за гостуването на Кьолн. 

Томас Тухел беше доведен в Байерн от Кан и Салихамиджич, а според бившия футболист на баварците Дитмар Хаман ще напусне клуба в близките дни. 

"Не мисля, че може да се изключи и възможността Тухел да напусне скоро. Но той ще напусне по собствено желание”, заяви Хаман. 

Тухел говори пред медиите по време на празненствата по случай спечелената титла на "Мариенплац" в Мюнхен вчера, като не беше особено доволен от случващото се по високите етажи на клуба. "Разбира се, би било желателно нещата да се успокоят и да можем да се съсредоточим върху футбола". 

"Имаме достатъчно работа. Трябва да играем по-бързо, по-добре и по-постоянно. Искаме да се подобрим на всички нива. Трябва да сме като едно цяло. Искаме да се уверим, че се чувстваме като семейство, и да се предпазим от външни влияния и мнения. Това е много важно. Само тогава можем да изискваме всичко от играчите”, добави наставникът на Байерн.

Томас Тухел пое Байерн на 25 март. На поста той наследи Юлиан Нагелсман.