Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел коментира победата с 2:1 при гостуването на Борусия Мьонхенгладбах. Той заяви, че отборът му е изиграл най-доброто си полувреме до момента, визирайки втората част. Специалистът коментира и провалените трансфери в последния ден от трансферния прозорец. 

"Първото полувреме беше малко трудно. През второто полувреме бяхме по-плавни, по-агресивни и по-доминиращи. Бяхме и много опасни в противниковото наказателно поле. Победата беше много важна. Изиграхме най-доброто си полувреме до момента през сезона. Създадохме достатъчно положения и заслужено победихме. Три победи от началото на сезона са много добре. Чувстваме се добре, имаме енергия. Щастлив съм от реакцията на отбора", коментира Тухел. 

Треньорът на Байерн коментира и липсата на дълбочина в състава, след като клубът се провали в опитите си да привлече Жоао Палиня и Армел Бела-Котчап в последния ден от трансферния прозорец. 

"Има малък дисбаланс. В нападение имаме по двама играчи на почти всяка позиция. В защита се нуждаем от малко късмет. Конрад Лаймер трябваше да играе като десен бек през второто полувреме, защото Мазрауи можеше да получи втори жълт картон. След това трябваше да пуснем Матайс де Лихт като втори №6. Нямам съмнения относно представянето на отбора. Но е факт, че имаме само шестима защитници, което е малко". 

"Трансфер на Палиня през януари? Нямам актуална информация за това. Няма смисъл да мислим за това сега. Той играе за Фулъм, а ние играем тук без него. Не знам, понякога нещата може да се променят. Никой не може да предвиди това". 

"Няма смисъл да соча с пръст", продължи по темата Тухел и през ZDF. "Никой не е виновен. Не е моя работа да коментирам в телевизионните студия. Това е положението и трябва да живеем с него. Надявам се с малко късмет да изкараме до зимата. Мисля, че знам какво би ни дал Палиня. Сега имаме малък състав, но вярваме в качествата му".