Германският шампион Байерн Мюнхен си върна върха в Бундеслигата след победа с 4:2 над Борусия Дортмунд. Това бе и дебют за новия наставник на баварците – Томас Тухел, който беше назначен по време на паузата за национални отбори след уволнението на Юлиан Нагелсман.

Gulliver/GettyImages
94 снимки

„Днес беше добра първа стъпка. Играхме твърде хаотично, искахме повече надмощие и контрол. Започнахме твърде нервно. Всъщност цялата ни игра беше твърде небрежна и губихме топката прекалено много. Има още да растем. Всички разбраха какъв е залогът днес. Смяната на треньора винаги носи вълнение след себе си, футболистите трябваше да усвоят много неща. Но при тях желанието да изпълнят задачата беше сто процента. Това е най-важното. Сега сме на върха в класирането, което ще ни даде спокойствие и увереност“, заяви Тухел пред германската версия Sky Sport.

За Байерн предстоят два мача срещу Фрайбург. Първият е 4 април (вторник) на „Алианц Арена“ в ¼-финален сблъсък за Купата на Германия, а следващата събота гостува на същия противник в първенството. След това за Тухел и компания предстои и първият от ¼-финалите сблъсъци в Шампионската лига срещу английския шампион Манчестър Сити.