ампионът на Германия Байерн Мюнхен не успя да победи Фрайбург като гост и двата тима завършиха наравно при резултат 2:2 в двубой от предпоследния 34-и кръг на Бундеслигата.

Голямата звезда на „баварците“ Роберт Левандовски отбеляза 40-ия си гол за сезона в първенството и по този начин изравни рекорда на легендарния Герд Мюлер от сезон 1971/1972. Полякът ще има възможността дори и да подобри рекорда, ако се разпише в последния кръг, когато Байерн приема Аугсбург.

Левандовски откри резултата в 26-ата минута след точно изпълнена дузпа, но Мануел Гулде изравни само три минути по-късно. Лерой Сане изведе гостите напред в 53-ата минута, но Кристиан Гюнтер изравни за крайното 2:2 в 81-ата минута.

Байерн си осигури титлата още миналата седмица, но наставникът Ханзи Флик заложи на повечето си основни играчи. На вратата Александер Нюбел записа първи мач в Бундеслигата за „баварците“.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Двубоят започна с атаки и към двете врати, като при първите възможности Грифо стреля неточно от добра позиция за домикините, а Сане също не бе точен за съперника.

Левандовски имаше шанс да се разпише и по-рано, но от границата на наказателното поле прати топката покрай вратата. Той получи по-добра възможност в 26-ата минута, когато след разглеждане с ВАР съдията отсъди дузпа за нарушение на Кюблер срещу Томас Мюлер. Полякът не сбърка и вкара попадението, с което изравни рекорда на Герд Мюлер. Играчите на Байерн и скамейката се събраха, за да окажат почит на Левандовски.

Празненствата обаче се отразиха на концентрацията на играчите и Фрайбург изравни три минути по-късно. Гулде бе изпуснат от Зюле и засече топката след ъглов удар.

В началото на втората част прекрасен пробив на Сане завърши с подаване към Гнабри, който прати топката в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено поради засада.

Секунди по-късно Алаба намери Мюлер в наказателното поле, а той свали топката за Сане и той се разписа, а този път голът бе зачетен.

Домакините търсеха изравняване, а Демирович пропусна добра възможност. И двамата треньора направиха няколко смени, което наруши ритъма на играта, а в 73-ата минута Нюбел излезе отлично и спря Хаберер.

Малко по-късно вратарят на Фрайбург Марк Флекен направи блестящо спасяване след удар на Левандовски. Байерн допусна изравняване в 81-ата минута.

Страхотен удар на Гюнтер не остави шансове на Нюбел. Левандовски пък отново бе спрян от Флекен пет минути преди края.

До края нови ситуации липсваха и срещата завърши при същия резултат.