Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел не вярва, че смяната на треньорския пост в Байерн Мюнхен ще има голямо отражение върху предстоящото дерби между двата тима в Бундеслигата в събота, пише агенция ДПА.

Борусия Дортмунд оглавява временното класиране с точка аванс пред втория Байерн, а двубоят през уикенда ще бъде дебют за новия старши треньор на германския шампион Томас Тухел след като наследи уволнения Юлиан Нагелсман.

„Не мисля, че Байерн ще бъде по-добър в събота с Тухел начело в сравнение с преди под ръководството на Нагелсман“, каза Кел.

„Не смятам, че е задължително промяната да се отрази на мача толкова съществено, защото много от националите все още не са се върнали в клубните си отбори, а не може да има чак толкова много тренировки за кратко време“, добави Себастиан Кел.

Томас Тухел вече проведе първо занимание начело на Байерн Мюнхен без няколко играчи, включително Йозуа Кимих и Леон Горецка, които са ангажирани с националните си отбори.

Кел отхвърли информациите, че Карим Адейеми е под въпрос за мача заради проблеми с бедрото. „Случаят не е такъв. Карим участва пълноценно в тренировките и тази седмица му предстоят следващи стъпки“, обясни Себастиан Кел.