Големият талант на Байер Леверкузен и германския футбол Кай Хаверц не е заинтригуван от трансфер в състава на Байерн Мюнхен. 

Getty Images
10 снимки

Талантът хваща окото с втора поредна силна кампания за "аспирините", с което се превърна и водещата фигура на отбора. Това със сигурност привлече интереса на редица европейски грандове, сред които Барселона, Манчестър Сити, Ювентус и Байерн Мюнхен. 

Според авторитетното германско издание "Kicker" обаче за момента не е много ясно накъде ще потегли Хаверц. Информацията подчертава, че с оглед на непредсказуемостта на последиците от пандемията от коронавирус трансферният пазар ще бъде трудно разгадаем. 

Главната цел на Барселона е Лаутаро Мартинес, а исканата от Леверкузен сума от 120 милиона евро определено няма да бъде платена от "каталунците". Същото важи и за Сити и Юве, които търсят по-големи и доказани имена за подобни суми. 

Остава единствено германския хегемон Байерн. Тук обаче изданието споменава, че според вътрешни източници Хаверц не е примамен от идеята да се присъединява към съблекалнята на Байерн, която традиционно се слави като трудна за адаптиране и оцеляване в нея. Мюнхен за момента определено не е сред мечтаните цели за германския атакуващ халф.