Треньорът на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютл се закани, че неговият тим ще се опита да вгорчи живота на лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен, когато двата отбора се срещнат през уикенда.

Това ще е четвъртият път, в който „червените бикове” срещат баварците в първенството. Дотук изминалите 3 мача неизменно приключваха с победи за Байерн, който вкара общо 10 гола и допусна 4. Въпросните попадения във вратата на мюнхенци паднаха до един в знаменития трилър 5:4 от май 2017 година.

Ако Байерн спечели мача си на „Ред Бул Арена”, а най-близките преследвачи Шалке 04 и Борусия Дортмунд изгубят точки, то титлата вече ще бъде осигурена. Хазенхютл обеща, че ще се постарае да попречи на подобно развитие.

„Отборът на Хайнкес има много малко слабости, ако изобщо можем да говорим такива. Не е изненада, че титлата ще отиде при тях през този сезон”, каза треньорът на Лайпциг. „Ние обаче играем много силно у дома.”

„Дотук не успяхме да отмъкнем нищо от мачовете срещу Байерн, но сме си поставили за цел да ги огорчим в неделя. Хубаво е, че следващият ни мач е тъкмо срещу Байерн, защото не е трудно да се мотивираш за него. Обещавам им един свиреп двубой.”

„За неделя си пожелавам четири неща: да играем със същия брой футболисти на терена като Байерн, да не допуснем гол, да отбележим такъв и веднага след това съдията да даде край на мача”, добави Хазенхютл.