След като ключовият защитник на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба обяви, че след края на сезона ще напусне “Алианц Арена” като свободен агент, в клуба ще вземат мерки срещу подобни сценарии с останалите си важни играчи, пише “Билд”.

Затова от клуба още през март ще стартират преговори с трима футболисти от състава на Ханзи Флик за подновяването на техните договори. Става въпрос за Леон Горетцка, Йошуа Кимих и Кингсли Коман.

Най-наложителна е ситуацията около Горетцка, тъй като неговият контракт изтича през 2022-а, а тези на другите двама - година по-късно. Въпреки това от ръководството не очакват преговорите с халфа да бъдат трудни и дори са си поставили краен срок за подписването на новия му контракт: май.

Най-сложно ще се стигне до разбирателство с Коман, който ще поиска увеличение на годишната си заплата в размер на 12 млн. евро. Поливалентният Кимих пък ще поиска да разговаря с директорите не само на финансова тема, но и за спортните цели на клуба, допълва изданието.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.