Ръководството на Байерн Мюнхен се видя принудено да пусне официална позиция след разкритията на Football Leaks и по-специално на немското издание „Шпигел”. Клубът категорично се разграничи от твърденията, които му приписват основна роля в създаването на т. нар. Супер Лига и желание да напусне Бундеслигата.

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге, който също така оглавява Асоциацията на европейските клубове (ECA), бе посочен като основен двигател за сформирането на алтернативно топ първенство, което ще се провежда извън рамките на УЕФА и на практика ще обезкърви Шампионската лига.

„В своя брой № 45 от 3 ноември 2018 година, списание „Шпигел”, който твърди, че Карл-Хайнц Румениге – като председател на Асоциацията на европейските клубове – е предал всички средни и по-малки членуващи клубове. „Аз в пълна степен и явно отхвърлям тези твърдения”, декларира Румениге. „Гласуването в подкрепа на реформите, съгласувани между УЕФА и ЕСА, беше единодушно.” Нито той, нито футболен клуб Байерн Мюнхен някога са действали в ущърб на ЕСА”, се казва в позицията.

„Футболен клуб Байерн Мюнхен също така не е запознат с актуалните планове за т.нар. Супер Лига, за която „Шпигел” също докладва, нито пък клубът е участвал в преговори във връзка с подобни планове. Футболен клуб Байерн Мюнхен няма никаква идея защо е цитиран в документ с подобно съдържание от „Шпигел”.”

„Футболен Клуб Байерн Мюнхен стои зад своето членство в Бундеслигата и, поне докато аз съм председател на борда в Байерн, ще подкрепя всички клубни надпревари, организирани съвместно от УЕФА и ECA”, добави също Румениге.

Още по темата:

Още мръсно футболно бельо от Football Leaks

ПСЖ отговори на обвиненията от Football Leaks

Саркози лобирал пред Платини Катар да приеме Мондиал 2022

Football leaks намеси големи босове в тайни договорки между ПСЖ и УЕФА

Football Leaks: Как Байерн и футболният каймак точат ножа за УЕФА​