Няма дим без огън... Тази поговорка може да се приложи с пълна сила около слуховете за назначението на Арсен Венгер като новия наставник на Байерн Мюнхен. Те циркулират от известно време в германските медии и въпреки упоритото отричане от щаба на баварците, всъщност изглежда, че има истина в тях. 

Според вестник "Билд", агентът на именития френски специалист не просто е бил забелязан в Мюнхен, но дори е бил в ложата на "Алианц Арена" по време на последния мач на тима в Бундеслигата. Това беше злополучното равенство с Фортуна Дюселдорф през уикенда, завършило 3:3. 

Точно след този мач се заговори усилено за раздялата с досегашния наставник Нико Ковач. От клуба категорично отрекоха да се готви уволнение на наставника след победата над Бенфика в Шампионската лига снощи с 5:1. Тогава спортният директор Хасан Салихамиджич беше категоричен. 

"През уикенда отиваме в Бремен за мача с Вердер с треньор Нико Ковач и ще победим с него. Никога не сме имали контакти и отношения с Арсен Венгер и представителите му", сподели снощи Салихамиджич, преди да излезе информацията от "Билд". 

Очакванията са Нико Ковач да изкара есенния полусезон начело на Байерн и след това да се случи рокадата. Последният мач на баварците за годината е на 22 декември, а след това те ще имат кратка пауза до 18 януари, когато се подновяват битките в Бундеслигата. Очаква се точно в тази пауза да бъде назначен Венгер.