Резервният вратар на Байерн (Мюнхен) Александер Нюбел се надява, че ще успее да си уреди наем за следващия сезон, за да има повече игрово време, обяви неговият мениджър.

24-годишният Нюбел пристигна през миналата година от Шалке'04 и има договор до 2025-а година, но е записал едва три мача за тима, тъй като първи избор си остава капитанът Мануел Нойер.

"Ясно е, че Алекс иска да играе по-важна роля от тази през отиващия си сезон. А втора поредна година с толкова малко време на терена е невъзможно да изтърпим. Игровата практика е много важна за всеки млад играч и ние сме наясно с това. Поради тази причина ще търсим варианти", обясни агентът Щефан Бакс пред германския сайт Шпорт 1.

Мениджърът заяви, че двамата с футболиста ще се опитат да намерят решение на казуса с Байерн, но също така добави, че в договора има клауза по въпроса. Клаузата гласи, че Байерн се задължава да намери място в стартовите 11 на Нюбел в "средносрочен период".

Нойер става в събона на 35 години и Щефан Бакс смята, че Нюбел е по-добре да отиде под наем зад граница, отколкото в друг клуб от Бундеслигата.

"Ако в един момент ще станеш номер 1 в Байерн е ясно, че ти трябва практика, която да те подготви за това. Така че очакваме разбиране от страна на клуба и опции в Европа", добрави мениджърът.