Байерн Мюнхен се поизмъчи като гост на Волфсбург, но в крайна сметка си тръгна с трите точки след пълен обрат и победа с 2:1 в мача от 23-ия кръг на Бундеслигата. Даниел Дидави откри резултата в полза на домакините в 8-ата минута. В 55-ата Ариен Робен пропусна дузпа за шампионите. В 64-ата обаче холандецът се реабилитира с асистенция към Сандро Вагнер за 1:1. В добавените минути на редовното време Роберт Левандовски бе точен за 2:1 след втори наказателен удар в полза на “баварците”, осъществявайки пълен обрат в срещата.

Така “баварците” записаха 10-а поредна победа в германското първенствоми 14-а във всички турнири. Тимът на Юп Хайнкес е едноличен лидер в класирането с 59 точки, като вторият Байер Леверкузен е далеч с 38.  “Вълците” пък са 13-и с 24.

Домакините откриха резултата още в 8-ата минута на срещата. Юнус Мали сви елегантна топка в наказателното поле. Там Даниел Дидави скочи най-високо и заби куршум с глава от центъра на пеналтерията, който попадна в дясната страна на вратата. Свен Улрайх нямаше шанс да спре това.

В 55-ата минута “баварците” получиха правото да изпълнят дузпа. Ренато Щефен събори Корентин Толисо в наказателното поле в опит да предотврати шут към вратата. Главният рефер видя непозволено действие от страна на Щефен и свири нарушение. Халфът изрази претенциите си към отсъждането на съдията и в крайна сметка получи жълт картон.

Ариен Робен застана на бялата точка. Ударът му летеше по посока на лявата греда, но Коен Кастеелс реагира превъзходно и го спря, избивайки топката в гредата.

В 58-ата минута Корентин стигна до центриране в наказателното поле и плъзна топката към средата на целта, но стражът на “вълците” внимаваше и се справи лесно с опита му.

Гостите в крайна сметка стигнаха до изравнителното попадение в 64-ата минута. Ариен Робен получи топката на десния фланг и проби в наказателното поле. Холандецът демонстрира прекрасната си техника и прати красиво прехвърлящо центриране в пеналтерията, където Сандро Вагнер насочи топката по трева в центъра на вратата за 1:1.

В 71-ата минута ново центриране от фланга намери непокрит Вагнер в близост до точката на дузпата, оставяйки му за преодоляване само вратаря, но той вдигна удара си с глава на километри над напречната греда.

В добавените минути на редовното време “баварците” достигнаха до пълен обрат в срещата след втора дузпа в тяхна полза. Ариен Робен бе задържан в наказателното поле от Джан-Лука Итер и реферът отново даде наказателен удар в полза на гостите. Роберт Левандовски пък бе точен от “бялата точка” за 2:1.