Футболистът на Байерн Мюнхен Хамес Родригес получи 13 строги диетични правила от своя старши треньор Нико Ковач, които трябва да спазва, информират германските медии.

Колумбийският футболист трябва да яде по пет пъти на ден без да пропуска нито едно от менютата. Междинните хранения включват парче плод или обезмаслено кисело мляко. Овен това южноамериканецът трябва да пие вода между закуската и обяда и после преди вечеря.

На 27-годишния футболист му е забранено да променя състава на менюто с различни от разрешените.

Отделните хранения все пак може да бъдат размествани, но без да включват свинско.

Рибата е за предпочитане при избора на разнообразна храна. А Хамес трябва да забрави и за захарта в кафето. Препоръчителната доза зехтин за салата е 5 грама.

Диетата все пак може да бъде пренебрегвана за едно от дневните хранения, а част от основните менютата могат да бъдат заменяни от салата, риба или месо на скара.

Героят за Колумбия от Мондиал 2014 не трябва да пропуска закуската. Кафето и чаят се свеждат до едно на ден, а ако реши да се храни със сандвич, той трябва да е от само една филийка с леко сирене или два листа шунка. Пресните зеленчуци пък са поставени под №13 в списъка на футболиста.