Централният защитник на Байерн Мюнхен Никлас Зюле призна открито, че за него не е новост да започва лятна подготовка с наднормено тегло. Въпреки този факт германският национал обясни, че възнамерява да прекара известен брой дни, в които да не полага никакви тренировки.

23-годишният футболист съвсем заслужено има репутацията на един от най-стряскащите във физическо отношение бранители в Бундеслигата. Със своите 195 сантиметра и 97 килограма Зюле е истинско изпитание за всеки нападател, но според статистиките той е и един от най-бързите на своя пост.

В свое интервю германецът призна, че миналия сезон е трябвало да положи допълнителни усилия, за да намали излишната телесна маса. „Наддадох по време на моята почивка, за това трябваше да използвам пистата и да се поизпотя, за да се върна в норма”, коментира Зюле.

„Очевидно е, че целият процес беше и леко забавен. Но понякога просто имам нужда да не правя нищо по време на моята ваканция. Всеки футболист има правото веднъж в годината „да изключва”.  Това, което е важно, е да съм свалил всичко до 12 юли (началото на лятната подготовка в Байерн – б.р.). Уверен съм, че ще го постигна”, заяви Зюле.

В същото интервю бранителят разказа, че докато носеше екипа на Хофенхайм (2013-2017) той отново е имал проблеми с личното тегло, тъй като се е наслаждавал да яде каквото му се прииска през лятото, без да спазва каквато и да е диета.