Вратарят на Байерн Мюнхен Ян Зомер страда от стомашен вирус, заради който пропусна днешната тренировка на германския клуб.

Байерн се готви за срещата си от предпоследния кръг за сезона в Бундеслигата срещу РБ Лайпциг в събота. От клуба не дадоха информация колко дълго се очаква да отсъства Зомер.

Защитникът Йосип Станишич обаче поднови занимания със съотборниците си след като се възстанови от контузия.

Байерн Мюнхен води с точка пред Борусия Дортмунд в надпреварата за шампионската титла в Бундеслигата, която би била 11-а поредна за баварския тим. Клубът от Мюнхен никога не е губил като домакин на РБ Лайпциг и общо има само едно поражение от този съперник през 2018 година във всички 16 срещи между тях до момента.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер вярва, че неговият отбор ще надделее, защото държи съдбата си в ръце.

"Благодаря на Бог, че всичко е в наши ръце. Трябва да спечелим мачовете си и тогава ще станем шампиони. Вярвам, че ще се случи. Вижда се, че тимът напредва във всеки мач. Това ми дава увереност", заяви Хайнер.

Той добави, че такава оспорвана битка за титла е нещо добро за германския футбол. "Цялата страна искаше нещо подобно и сега го има. Но ние искаме да спечелим 11-а поредна титла", добави Хайнер.