Александър Нюбел, който ще премине в Байерн Мюнхен след края на сезона, ще се завърне за Шалке 04 срещу Херта в петък за първата си поява, след като бе наказан за каратисткия си удар миналия декември по време на двубой от Бундеслигата.

23-годишният страж се завръща, след като изтърпя наказание от четири срещи за тежкия удар срещу полузащитника на Айнтрахт Франкфурт Мият Гачинович по време на минималния успех на Шалке с 1:0 в края на 2019. Нюбел, един от най-добрите млади вратари на Германия, впоследствие загуби капитанската си лента, след като стана ясно, че е отказал удължаване на договора, преди в началото на януари да обяви, че ще се присъедини към Байерн през следващия сезон.

В Мюнхен той се очаква да бъде наследник на вратаря на Мануел Нойер, който пристигна в баварския колос именно от Шалке през 2011. Докато изтърпяваше наказанието си, Нюбел бе заместен под рамката от Маркус Шуберт. Въпреки това 21-годишният Шуберт има травма на коляното, което позволява на Нюбел да се завърне в редиците на „кралскосините“.

Тимът ще се опита да реагира след тежката загуба от Байерн с 0:5 в миналия кръг в гостуването на водения от Юрген Клинсман състав. Шалке е шести в таблицата, на седем точки от лидера РБ Лайпциг, а треньорът Дейвид Вагнер сподели, че Нюбел ще остане първи избор на вратата. „Засега, това е добра алтернатива“.

Наставникът разкри, че Шуберт е страдал от контузията и това е довело до ограниченото му участие в тренировките.

„Беше необходимо да го извадим от тренировките, което не беше възможно в последните няколко седмици“, добави Вагнер. /БГНЕС