Старши треньорът Нико Ковач не смята, че неговият Байерн Мюнхен се е представил слабо срещу Аугсбург. Баварците направиха 2:2 при гостуването си на съседите от Аугсбург, като изпуснаха победата в добавеното време, когато инкасираха второто попадение. Преди това те направи множество пропуски.

“В никакъв случай не смятам, че този следобед не сме играли добре - заяви наставникът. - Просто проспахме две ситуации и съперникът ни наказа. Започнахме с допускането на гол още в първата минута, а това не може да се случва. След това се представихме много силно, но изпуснахме много шансове.”

"Имаме долу-горе същия точков актив като по това време преди година. Разликата е, че сега играем по-силно. Има много примери за това - един от тях е двубоят срещу Тотнъм.”

Хърватинът е повече притеснен от травмата на Никлас Зюле, като има опасения за увредени връзки. 

“Контузията изглежда тежка и това е най-лошото нещо, което ни се случи днес. Резултатът не ни харесва, травмата - също. Но като цяло направихме силен мач, в който имахме куп положения. Това трябва да се признае.”

За шести пореден път Ковач остави Томас Мюлер на пейката в началото, а после го пусна в игра за десетина минути.

“Футболистите, които бяха на терена, се представиха много добре. Няма как обаче да даваме оценка на Мюлер за само 10 минути игра. Но е факт, че той пропусна най-голямата възможност в края”, завърши треньорът.