Старши треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач беше критичен към своя отбор, който допусна много тежко поражение с 1:5 от Айнтрахт в мач от 10-ия кръг на немското първенство.

Филип Костич, Джибрил Соу, Давид Абрахам, Мартин Хинтерегер и Гонсало Пасиенсия се разписаха във вратата на баварците, докато при 0:2 за Байерн беше точен Роберт Левандовски с 14-ия си гол за сезона. Жером Боатенг беше отстранен още в 10-ата минута, а червеният картон засили притесненията за защитата на Байерн точно преди голямото дерби с Дортмунд.

„Започнахме добре мача, но всичко, което бяхме планирали приключи в 9-ата минута. Тежко се играе във Франкфурт с 10 души цели 80 минути.  Въпреки двата гола, играхме добре през първото полувреме. Независимо че оставаме с човек по-малко, нямаме право да губим с такъв резултат”, сподели Нико Ковач.

„През втората част не се представихме добре”, каза още наставникът.

„Наясно съм как стават нещата, не съм наивен. Но въпросът е за онези, които взимат решенията. Не съм се предавал до този момент, не смятам да го направя и сега”, каза Ковач във връзка с евентуалното му отстраняване начело на баварския гранд.