Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач поздрави френския десен защитник Бенжамен Павар за спечелената Световна титла с отбора на Франция, но отказа да коментира информациите, които свързват десния бранител на Щутгарт с трансфер при шампионите на Германия.

"Аз нищо не мога да кажа по въпроса, заяви Ковач на пресконференция днес. Но от друга страна потвърждавам, че е наистина добър футболист и той го доказа по време на Световното първенство.

Телевизията SWR съобщи най-напред, че от Байерн са привикали мениджъра на Павар и са коментирали евентуална сделка. След това пък се появи информация пак от същата медия, че 22-годишният защитник е договорен за Байерн, дори и сделката да не се осъществи до края на юни 2019-а година. Договорът на Павар с Щутгарт е до 2021-а година, но има в него освобождаваща клауза от 35 милиона евро за лятото на 2019-а. А ако Байерн иска да вземе играча веднага, то те ще трябва да платят доста по-сериозна сума. Ковач в същото време показа, че няма притеснение в това отношение, тъй като отборът е добре балансиран и селектиран. "22-а полеви играчи е максимума за една добре работеща група. Тука има достатъчно хора и всеки от тях иска да играе, заяви хърватският треньор, който спечели Купата на Германия с Айнтрахт точно преди да пристигне в Бавария.

"И за треньора е много трудна задача да държи всички щастливи. Точно и затова в момента не искам да говоря за нови футболисти, заяви още треньорът. Байерн в момента се подготвя за съботната си контрола с Пари Сен Жермен, която ще се играе в Австрия. Първата официална среща на отбора обаче ще бъде на 18-и август като гост Дрохтерсел/Асел в 1-ия кръг на турнира за Купата на Германия.