Легендарният бивш полузащитник на Байерн Мюнхен и германския национален тим Бастиан Швайнщайгер обяви пред своите фенове, че слага край на футболната си кариера след края на настоящия сезон в Мейджър Лийг Сокър.

Звездата на Чикаго Файър стори това чрез каналите си в социалните мрежи и не скри, че вече изпитва чувство на носталгия, след като краят на неговата 17-годишна кариера на най-високо ниво изглежда близо.

„Скъпи фенове, настъпи моментът, а аз ще приключа своята активна кариера в края на този сезон. Бих искал да благодаря на вас и моите отбори – ФК Байерн, Манчестър Юнайтед, Чикаго Файър и националния тим на Германия. Вие направихте тези невероятни времена възможни за мен”, сподели 35-годишният Швайнщайгер.

„И, разбира се, бих желал да благодаря на моята съпруга Ана Иванович и семейството ми за тяхната подкрепа. Да кажеш „сбогом” като активен играч ме кара да се чувствам носталгично, но също така гледам с нетърпение към вълнуващите предизвикателства, които ме очакват съвсем скоро. Ще остана верен на футбола. Огромни, огромни благодарности за времето ни заедно, винаги ще имам място за вас в моето сърце”, добави Швайнщайгер.

Той приключва своя футболен път като играч с 8 шампионски титли на Германия и 7 купи на страната. През сезон 2012-2013 Швайнщайгер спечели и трофея в Шампионската лига в един сезон, в който Байерн постигна красив требъл, а с Манчестър Юнайтед успя да вдигне ФА Къп за кампания 2015/2016.