РБ Лайпциг се възползва по най-добрия начин от грешната стъпка на Байерн Мюнхен и победи Борусия Мьонхенгладбах с 2:1, за да намали пасива си спрямо баварците на само 5 точки.

В събота Байерн стигна по драматичен начин до равенството срещу Херта в Берлин, а днес преследвачът нямаше никакво намерение да пропуска възможността при една от редките издънки на баварците.

Гостите бяха в серия от две поредни загуби, но на „Борусия Парк“ започнаха двубоя отлично и в 31-ата минута откриха резултата чрез Тимо Вернер. Голмайсторът на „биковете“ получи пас от Емил Форсберг и реализира за 1:0.

В края на първото полувреме Марвин Компер извърши нарушение в наказателното поле, но Торган Азар не успя да преодолее Гулаши.

Лайпциг реализира втория си гол в 55-ата минута като този път Вернер подаде към Форсберг, който демонстрира хладнокръвие и вкара за 2:0.

Малко след това Ларс Щиндъл реализира, но попадението не бе зачетено заради засада.

Торган Азар се реваншира частично в 81-ата минута, когато центрира в наказателното поле, където Яник Вертергор засече с глава за крайното 1:2.

Така в класирането Лайпциг остава втори с 45 точки, на 5 зад лидера Байерн. Мьонхенгладбах е на 10-а позиция с 26 точки.