Бъдещето на Ренато Санчес изглежда няма да бъде свързано с Байерн Мюнхен. Португалецът се завърна в тима през лятото с надежди, че най-сетне ще демонстрира огромния си талант. Това обаче така и не се случва, Санчес получава все по-малко шансове за изява и от ръководството на клуба почти сигурно ще опитат да се разделят с него през лятото.

Самият Санчес на скоро в едно откровено признание заяви, че не се чувства щастлив и иска да играе повече. Конкуренцията в Байерн обаче се оказва непосилна за него.

Португалецът игра малко повече в началото на сезона, когато баварците имаха доста контузии в средата на терена. Той обаче не използва максимално шанса си. Най-запомнящ си остава двубоят с бившия му отбор Бенфика в Шампионска лига, в който Ренато дори реализира гол.

След завръщането на контузените обаче Санчес почти не играе, а понякога остава и извън групата.

Той бе привлечен в Байерн с огромни очаквания през 2016-а срещу 35 милиона евро. Баварците изпревариха Манчестър Юнайтед за подписа му, а Санчес бе с реномето на може би най-големият талант в европейския футбол, който бе и със сериозен принос за европейската титла месеци по-рано.

След неуспешен първи период последва отдаване под наем в Суонси, където Санчес само си навлече подигравки от феновете на Острова. Нико Ковач даде заявка да му даде шанс в Мюнхен, но търпението към португалеца вече е почти приключило. Очаква се той да получи един последен шанс за доказване в мача за Купата на Германия срещу Хайденхайм.