Звездата на Байерн Мюнхен Франк Рибери се извини публично на нападнатия от него телевизионен коментатор Франк Гийо, работещ за beIN TV. Инцидента между двамата се случи след края на загубата 2:3 от Борусия Дортмунд.

Според очевидци двамата се засекли пред клубния автобус на баварците, където Гийо опитал да интервюира френския футболист. Последният обаче не останал доволен от намек, че не е помагал достатъчно в защита и носи отговорност за два от трите гола на съперника. Рибери е известен с горещия си нрав, затова не се посвенил да удари няколко плесника и да изблъска журналиста. Впоследствие се разбра, че двамата се познават отдавна и очевидно конфликтът има своята предистория.

От beIN TV потвърдиха пред АФП, че в сряда е имало среща между пострадалия Гийо и „клуба”, като не уточниха кои са били представителите на Байерн. Предполага се, че именно тогава двамата са опитали да възстановят добрия тон.

Байерн до този момент не е потвърдил наличието на подобна среща. Според списание „Кикер” такава със сигурност се е състояла.