Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге разкритикува остро ръководството на Германския футболен съюз. "ГФС се управлява от аматьори", избухна легендарният бивш нападател по време на церемония в чест на Юп Хайнкес.

След ранното отпадане на Германия на Световното първенство и слабата година за местните клубове в евротурнирите, веднага се заговори за промени в управлението на германския футбол.

"Не призовавам нищо. Само казвам, че в ГФС управлението е поето от пълни аматьори и съм малко объркан как се справят в ГФС в кризиски ситуации. Липсва ми футболната компетентност. Поканиха всички ръководители на страната и очевидно са се успокоили с много валиум. Но това не е подходът, с който ГФС трябва да се справи с криза като тази на Световното."

Основната критика на Румениге е отправена към 62-годишния вицепрезидент на ГФС Райнер Кох. Според шефа на Байерн федерацията трябва да обърне по-сериозно внимание на професионалния футбол.

"ГФС трябва да се отвори малко повече към професионалния футбол, а не към аматьорския. Те имат своите мотиви, които са за корените на футбола - това е ясно. Но аз мисля, че футболна Германия се интересува от това какво прави националния отбор, а не какво се случва в аматьорските лиги."

Румениге дори назова конкретно име, което да влезе в ръководството на ГФС - Филип Лам. "Мисля, че Лам и неговият агент Роман Грип пасват перфектно за ГФС. Това би било интересно решение той да бъде вицепрезидент за да донесе малко професионализъм на президентството."