Старши треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман получи солидна доза критика от страна на шефа на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, а причината беше мачът на Хофе срещу Лудогорец.

Нагелсман е един от кандидатите за нов треньор на баварците, но очевидно Румениге не е останал очарован от някои негови дейности в последно време.

Конкретно - решението на Нагелсман да излезе в мача срещу Лудогорец със състав, пълен с резерви и юноши.

Решението на младия специалист бе продиктувано от факта, че по това време Хофе вече нямаше шансове за класиране. Според Румениге обаче това е удар по реномето на германския футбол.

Треньорът на Хофе: Всичко бе срещу нас, съдията свири за Лудогорец

"Хофенхайм игра в последния кръг на Лига Европа. Те бяха отпаднали, но въпреки това не трябва да играят с Б-отбор! По този начин тимът загуби две точки, които от една страна са финансови приходи за клуба, а от друга са важни за коефициента на Германия в европейските турнири", заяви Румениге.

Немските клубове дори след Кипър по коефициент през сезона

"Трябва да се прави разлика между Бундеслигата и международните турнири. До момента това е катастрофална година за Бундеслигата. Всичките ни три участника в Лига Европа са аут, само ние останахме в Шампионска лига. Това не е добре за имиджа ни. Винаги сме казвали, че сме най-доброто първенство в света. Но прекалено дълго се успокояваме с това."

Румениге бе ядосан на Нагелсман и поради факта, че треньорът обяви за сигурен трансферът на Сандро Вагнер от Хофе в Байерн. "Няма постигнато споразумение. Мисля, че треньорът на Хофенхайм малко прекали с изказванията в четвъртък."

Хофенхайм се разпада през лятото?