Байерн Мюнхен разкритикува начина, по който селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов се отказа от услугите на трима световни шампиони от 2014-а година. Във вторник Льов изненадващо заяви, че Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг не влизат повече в плановете му.

В изявление, подписано от президента на баварците Карл-Хайнц Румениге и от спортния директор Хасан Салихамиджич, Байерн обявява, че няма да коментира спортните мотиви за такова решение и допълва: "Но пък смятаме, че времето и обстоятелствата за едно такова съобщение до играчите и обществеността не са избрани максимално подходящо."

От Байерн смятат, че това решение е било взето не в точното време, седмица преди втората среща от осминафиналите в Шампионската лига срещу Ливърпул, след като първия мач завърши 0:0, и точно когато Байерн застигна Борусия Дортмунд в гонитбата за 1-ото място в Бундеслигата.

Германските шампиони също така изразиха изненада, че не са получили предварително уведомление от Льов и от мениджъра на националния отбор Оливер Бирхоф за посещението във вторник по повод решението. Нито Мюлер, който има 100 мача за националния отбор на Германия, нито Хумелс (със 70 срещи) коментираха публично решението на селекционера.

Боатенг обяви, че е тъжен относно решението на треньора, но уважава избора му.
Германия за последно игра мач през ноември миналата година, а очакванията са в близките дни треньорът да обяви състава за контролата със Сърбия на 20-и март и Европейската квалификация с Холандия четири дни по-късно.

Льов беше критикуван от доста анализатори заради изваждането на опитните играчи, след като тимът се представи зле на Световното първенство в Русия и повечето хора смятат, че съвсем младите няма да се представят на ниво. Това се видя и в турнира Лига на Нациите, където германците изпаднаха в Лига В./БТА