Краят на една ера е близо. В сряда се появиха информации, че президентът на Байерн Ули Хьонес планира да се оттегли от поста на общото събрание през ноември, а ден по-късно ръководителят отказа да ги отрече. Разбира се, той отказа и да ги потвърди, но това е достатъчен намек, че нещо такова се пече.

Хьонес заяви пред германското списание "Кикер", че ще обяви решението за бъдещето си на надзорния съвет на клуба, на който той също е председател, на 29 август и дотогава няма да даде официално изявление.

По всяка вероятност босът няма да напусне клуба напълно, като ако реши да се оттегли, се очаква да остане в надзорния съвет. Бившият шеф на "Адидас" Херберт Хайнер ще поеме длъжността на председател на надзорния съвет и президент на клуба.

В Байерн са наясно, че трябва да започнат да планират бъдещето си и вече очакват бившият вратар Оливер Кан да се върне следващата година и евентуално да замени 63-годишния Карл-Хайнц Румениге, който в момента е изпълнителен директор  на баварците.

Бившият нападател на Байерн Ули Хьонес започна работата си като главен мениджър на клуба на 1 май 1979 г., след като неговата активна кариера приключи с травма на коляното. Той е с основна роля в превръщането на тогавашния борещ се с финансови проблеми клуб в един от най-богатите в света и най-успешният в Германия.