Президентът на Байерн Ули Хьонес няма да се кандидатира за нов мандат на изборите през ноември. Това твърди вестник "Билд" позоваващ се на собствени източници, но без обаче тази информация да се потвърждава официално от ръководството. 

В момента ръководителят е на американското турне на отбора и не коментира тези слухове. Вторият човек след него в клубната йерархия - Карл-Хайнц Румениге - също не се изказа по темата, но информациите на "Билд" за Байерн рядко се оказват лъжливи. 

Според изданието, 67-годишният управник има намерение да остане само като член на Борда на директорите след изборите през ноември. С изключение на периода, в който беше в затвора, Хьонес е на работа в клубната управа на баварците от 1979 г. насам. 

При началото на кариерата му в администрацията на мюнхенския колос, той е измъчван от финансова криза. Докато сега вече е една от футболните машини за правене на пари и един от най-богатите клубове в света, превърнат в глобална марка. 

Още през април Ули Хьонес призна, че ще обмисли сериозно каква да е следващата стъпка в кариерата му и обяви, че ще разкрие окончателното си решение през септември. Изглежда обаче, че доста по-рано е стигнал до извод как да постъпи.