Борусия Дормунд посреща Байерн Мюнхен в най-интересния мач от програмата на 11-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят е тази вечер от 19.30 часа българско време. Преди него двата състава се намират на първите две места в класирането, а разликата помежду им е само три точки. Баварците са лидер с 23, а „жълто-черните“ са втори с 20.

Съставът на домакините се намира в колеблив период, но залогът в този мач е повече от голям. Борусия загуби като гост в предходния кръг от Хановер и вече три мача, няма успех в първенството. През седмицата момчетата на Петър Бош направиха 1:1 с АПОЕЛ Никозия в Шампионската лига.

Възпитаниците на Юп Хайнкес се намират в серия от три поредни успеха в Бундеслигата, като се представя задоволително и в турнира на богатите.

И двата отбора има кадрови проблеми. В лагера на домакините извън сметките за големия мач заради травми остават Лукаш Пишчек, Марко Ройс, Ерик Дурм и Себастиан Роде. Наказание има Дан-Аксел Загаду. При гостите с контузии са Мануел Нойер, Томас Мюлер, Франк Рибери.

Топреализаторите на двата отбора Пиер-Емрик Обамеянг и Роберт Левандовски оглавяват и голмайсторската листа в Бундеслигата с по 10 гола.