Големият съперник на Шалке 04 в лицето на Борусия Дортмунд загуби тежко с 1:5 от Байерн в дербито на кръга в Бундеслигата, а това очевидно предизвика огромна радост в младите футболисти на Шалке Даниел Гайслер и Кристиан Мауерсбергер.

Двамата обаче определено прекалиха и съвсем изумиха в радостта си от случилото се. В Инстаграм футболистите споделиха радостта си от резултата, но за случая бяха облечени в пълна екипировка на Байерн - екип и шал.

Публикуваната снимка обаче не ядоса само феновете на Борусия, а и тези на Шалке. "Надявам се да те уволнят" и "Който не обича Шалке, трябва да напусне Шалке" бяха част от най-меките реакциите в Инстаграм.

След негативната реакция, Мауерсбергер опита да обясни случилото се: "Просто искахме да покажем нещо срещу Борусия Дортмунд, но фланелката на Байерн бе в повече."

Мауерсбергер е бивш юношески национал на Германия, а през лятото пристигна в Шалке от Кемниц. Гайслер пък австрийски юношески национал. И двамата играят за втория отбор на Шалке в Регионаллигата.