Световният шампион с Германия Жером Боатенг ще трябва неочаквано да се сбогува с крупна сума. Звездата на Байерн е осъден да заплати 300 хиляди евро такса за посредничество на компания за недвижими имоти. Решението бе взето от съда в Мюнхен в сряда.

Причината: Брокерът Александер фон Баркенщайн е помогнал на Боатенг в закупуването на къща, а пред съда предостави и договор, подписан през май 2016.

Световният шампион обаче не е платил, тъй като е сметнал услугата на брокера за приятелски жест. Според адвоката на Боатенг, клиентът му се е доверил сляпо на своя приятел.

Двамата мъже се познават, тъй като децата им посещават една и съща детска граница. За съда обаче това очевидно не е достатъчно и решенеито е, че Боатенг трябва да се придържа към договора.

Разследването установи, че всъщност футболистът е знаел какво подписва и това се доказва от съобщения между двамата в приложението WhatsApp.

Боатенг вече е платил 250 хиляди евро брокерска такса на друга компания за недвижими имоти, която няма общо с Баркенщайн. Очакванията са защитникът да обжалва решението на съда.