Атлетико Мадрид победи с 3:1 Виляреал в последния мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът изведе „лос рохибланкос“ на четвъртото място с 6 точки след лидера Жирона, като столичани имат и мач по-малко. “Жълтата подводница” от своя страна продължава да се намира във втората половина на таблицата и се намира само на 5 точки над чертата.

Гостите поведоха в резултата в средата на полувремето, когато Жордан Морено разпечата пазената от Ян Облак врата.

След гола мадридчани натиснаха и направиха няколко опасни атаки. Усилията им се отплатиха в първите секунди от добавеното време, когато Гризман направи страхотен пробив и намери Аксел Витсел, а белгиецът изравни.

В началото на втората част “дюшекчиите” наложиха силен натиск и вкараха, но Алваро Мората бе в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Обратът стана факт в 80-ата минута, когато най-добрият на терена за “дюшекчиите” - Антоан Гризман, вкара и гол след асистенцията в края на първата част. Французинът получи подаване от Йоренте и наказа стража на гостите Филип Йоргенсен.

Домакините решиха всичко пет минути по-късно, когато Пабло Бариос намери Самуел Лино, след което бразилецът даде комфортен аванс на своите.

Това бе 17-и пореден домакински мач на Атлетико без загуба. Отборът от Мадрид се върна на победния път след поражението в миналия кръг от Лас Палмас.