Севиля и Бетис завършиха 1:1 в дербито на Андалусия, което бе част от 13-ия кръг в испанската Ла Лига.Това е трети пореден хикс в Ел Гран Дерби. Двете попадения в мача паднаха в рамките на само седем минути. Айосе Перес даде аванс на „вердибланкос“ в 72-ата, а в 79-ата Иван Ракитич изравни. За треньора на домакините Мануел Пелегрини това е седми мач със Севиля, който не успява да спечели.

Севилци изиграха добро първо полувреме, в което бяха по-опасния тим на терена. Те имаха възможност да поведат след само 180 секунди игра, когато Гуидо Родригес получи добро подаване в наказателното поле и стреля, но Марко Дмитрович отрази в корнер.

До гол на тяхната сметка все пак се стигна след четвърт час игра, когато топката не бе изчистена добре от футболистите на Севиля добре, попадна в Белерин около границата на наказателното поле и той я прати в мрежата след рикошет. Преглед на ситуацията с ВАР обаче показа, че има засада. След 35 минути игра Хуан Миранда отблизо не успя да нацели вратата, а в края на редовното време удар на Иско бе блокиран.

Гостите от Бетис продължиха да бъдат малко по-активния тим и през втората част и в крайна сметка успяха да стигнат до попадение в 72-ата минута, когато Димитрович се намеси лошо при центриране отдясно, топката попадна в краката на Айосе Перес, който я прати в мрежата за 0:1.

11 минути преди края ветеранът Иван Ракитич с много точен и прецизен удар възстанови равенството за 1:1.

Играчите на Мануел Пелегрини бяха по-активни в търсене на трите точки, но не намериха нов път към попадението.

Бетис е на седмо място с 21 точки и продължава да е в битката за топ 4,откъдето го отделят само четири точки. Севиля пък с актив от едва 12 пункта е в долната половина на таблицата и в серия от пет поредни равенства.