Алавес и Майорка завършиха наравно 1:1 в двубой от 26-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения паднаха през второто полувреме, като домакините излязоха напред с гол на Карлос Бенавиедес (76’), но Матия Настасич (88’) възстанови равенството в самия край на срещата.

Двубоят не предостави някакви сериозни емоции за феновете по трибуните на “Мендисороса” през първата част с изключение на претенции за дузпа от страна на домакините в началото на двубоя и един сериозен пропуск на Неманя Радонич от страна на гостите. Второто полувреме също се движеше без някакви сериозни положения, за да се стигне до 76-ата минута, когато Карлос Бенавиедес надскочи бранителите след ъглов удар и с глава реализира за 1:0.

Играчите на Майорка обаче понатиснаха след попадението в търсене на изравнително попадение и в крайна сметка стигнаха до такова в 88-ата минута, когато отбраната на Алавес не успя да се справи с центриране и Матия Настасич съвсем отблизо успя да прати топката в мрежата. В добавеното време домакините имаха претенции отново за дузпа за игра с ръка на играч в червено, но съдията отново подмина тези претенции.

По този начин Алавес записа трето поредно равенство на своята сметка и заемат 12-ото място в класирането. За гостите от Майорка пък това бе важна точка в борбата на отбора за спасение в Ла Лига. Те продължават да са на четири точки над чертата на опасната зона.