Отборите на Севиля и Виляреал завършиха при равенство 1:1 в двубоя по между си от 15-ия кръг на футболното първенство на Испания. Виляреал заема 12-о място във временното класиране в Ла Лига с 16 точки, а Севиля е 15-и с 13 точки, но и мач по-малко, като продължава да няма победа в шампионата от 26 септември насам.

Двете попадения паднаха в рамките на две минути през второто полувреме, а гол на гостите в добавеното време не бе зачетен. Преди това в 46-ата минута вратарят на домакините от Севиля Марко Дмитрович се отличи с чудесно спасяване при удар на Алекс Баена от Виляреал.

В 64-ата минута Жерар Морено също пропусна обещаваща възможност за гостите, а малко по-късно домакините имаха претенции за игра с ръка на футболист на Виляреал в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена.

21-годишният защитник Кике Салас изведе Севиля напред в резултата в 75-ата минута, реализирайки с глава, а в 77-ата минута 36-годишният нападател на Виляреал Хосе Луис Моралес изравни за 1:1.

Чилийският национал Бен Бреретон Диас вкара топката във вратата на домакините в петата минута на добавеното време, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР, попадението бе отменено.