Шакира разкрива, че в 11-годишната ѝ връзка с Жерар Пике е имало "много жертви в името на любовта".

47-годишната певица от "Hips Don't Lie" разказа от какво се е отказала по време на връзката си с 37-годишния футболист Жерар Пике.

"Дълго време отлагах кариерата си, за да бъда до Жерар, за да може той да играе футбол", каза тя пред "Съндей Таймс". "Имаше много жертви в името на любовта."

Двойката има двама сина: Милан, на 11 години, и Саша, на 9 години. Те обявиха раздялата си през 2022 г. след 11 години заедно.

"Моят приоритет беше моят дом, моето семейство. Вярвах в "докато смъртта ни раздели". Вярвах в тази мечта", каза Шакира пред Billboard миналата година. "Родителите ми са заедно от, не знам, 50 години и се обичат като първия ден, с любов, която е уникална и неповторима, така че знам, че това е възможно. Това е, което исках за себе си и за моите деца, но не се случи".

Жерар отказва да говори публично за раздялата, като казва пред испанската преса: "Всеки носи своята отговорност да направи най-доброто за децата си. Въпросът е да ги защитим. Това е работата на всички родители с техните деца. Това е, върху което съм се съсредоточил, и това е моята роля като баща".

Първият албум на Шакира от седем години насам, Las Mujeres Ya No Lloran (Women Don't Cry Anymore), ще бъде издаден на 22 март.