Световноизвестната певица Тейлър Суифт успя да промени програмата на испанското първенство и в частност на Реал Мадрид.

Испанският гранд ще изиграе последния си мач от сезона в Ла Лига на 25 май, събота. Датата беше одобрена и потвърдена от Ла Лига, за да може седмица по-късно на стадиона на Белия балет „Сантяго Бернабеу“ да се проведе концерт на музикалната икона.

Според правилата на Лигата, мачовете трябва да се играят едновременно в последния ден от кампанията. Причината е, ако резултатът от един двубой има съществено влияние върху друг, това да не въздейства на останалите отбори и крайното класиране.

Въпреки това, от Ла Лига правят компромис, след като в клуба са постъпили повече от 450 хиляди заявки за билети за Тейлър Суифт. От Реал Мадрид се надяват да задоволят поне част от исканията на привържениците.

За концерта се знаеше от няколко месеца, но се очакваше потвърждение от страна на испанската футболна централа.

Последната седмица за мачове от испанското първенство е уикендът 25-26 май. От екипа на певицата обявиха, че съоръженията изискват определено време след футболен мач, за да могат да приемат събитието.

Във временното класиране Реал Мадрид има 6 точки пред Жирона на върха и 8 пред Барселона. Бетис е на 6-а позиция.

Тейлър Суифт ще изнесе концерти на редица футболни стадиони по време на своето турне през 2024 г., включително "Анфийлд" в Ливърпул и "Уембли" в Лондон.

Певицата е изключително популярна в спортните среди, тъй като е приятелка на състезателя по американски футбол Травис Келси. Неговият тим Канзас Сити спечели Супербоул преди няколко седмици.