Шакира и Жерар Пике са имали отворена връзка, преди обвиненията в изневяра да доведат до горчива раздяла и последващо споразумение за попечителство над двете им деца. Това твърди изданието Daily Mail.

Бившата двойка потвърди края на 11-годишната си връзка през юни миналата година, малко след като 36-годишният бивш футболист на Барселона и Испания Пике беше обвинен, че е изневерил на 46-годишната певица, припомня vesti.bg.

Пике, който оттогава започна нова връзка с модела Клара Чиа Марти, по-късно отхвърли твърденията за афера, настоявайки, че "няма изневяра от негова страна".

Оттогава испанският телевизионен оператор Хосе Антонио Авилес настоява, че бившата двойка е била във взаимно приемлива отворена връзка в продължение на три години преди раздялата им.

"Има споразумение, в което "ти правиш каквото искаш, а аз - каквото искам", но пред медиите ние все още сме двойка", заяви Авилес за предполагаемото им споразумение.

Смята се, че твърденията за отворената връзка идват от близкия кръг приятели и семейството на Пике, като се твърди, че мнозина от тях са зашеметени от споменаването на изневяра от страна на Шакира.

„Обкръжението на футболиста беше изненадано от изявлението на Шакира", добави Авилес. "Той е бил раздразнен, когато е разбрал за това от пресата. Той беше изненадан от изявлението, защото този, който поема инициативата, е тя".

Оттогава Шакира се премести в Маями, след като получи пълно попечителство над двете им деца, Милан и Саша, и  е романтично свързвана с пилота от Формула 1 Люис Хамилтън.