Агентът на нападателя на Барселона Витор Роке - Андре Къри, изрази недоволството си, че 19-годишният бразилец не получава шансове за изява при каталунците. Той заяви, че ако ситуацията на неговия клиент не се промени, ще се наложи да бъде продаден. 

"Той няма да бъде даден под наем. Ако напусне, ще е с постоянен трансфер. Никой не разбира защо Шави не го пуска в игра и дори не говори с него. Това не е правилно. Скоро ще обсъдим бъдещето му с Барселона", заяви Къри пред RAC1.

"Ние избрахме Барса, защото Витор обича клуба. Имахме предложания, които бяха за два пъти повече пари. Ако не успеем да намерим решение, ще трябва да направим трансфер".

"Би било хубаво, ако изиграе няколко цели мача. Шави трябва да покаже доверие към важен актив за клуба. Той трябва да покаже качествата си. Вижте Винисиус в Реал Мадрид - отне му две години и половина, за да покаже качествата си. Оставете Витор да играе", продължи импресариото.

"Няма логика да подпишеш с бразилски национал, да го доведеш тук и да го пуснеш от първия ден - след това още един мач и нищо повече. Тогава той вкара два гола и след това .... изчезна. Шави дори не разговаря с него", добави той.

"Най-добрият вариант би бил да остане в Барса и да играе. Но ако Барса не го пуснат да играе, ще трябва да потърсим друг клуб", завърши Андре Къри.