Ръководните фактори в Байерн опитаха да замажат поредицата гафове, които самите те създадоха около евентуалното преминаване на Лерой Сане от Манчестър Сити в германския шампион. В продължение на няколко дни баварците коментираха открито, че са имали контакти с играча и т.н., което по принцип е забранено от ФИФА. 

И явно "гражданите" са скръцнали със зъби за тези непремерени изказвания от страна на германския шампион, защото последваха официални извинения за коментарите от страна на наставника Нико Ковач и президента Карл-Хайнц Румениге. 

"Правилата на ФИФА са такива, за съжаление. Трябва да ги спазваме и да уважаваме факта, че играчите имат договори с клубовете си и не можем да говорим за такива контакти", бяха думите на Румениге, докато хърватският треньор беше доста по-откровен. 

Само преди няколко дни Ковач обяви, че е "оптимист" за привличането на германския национал, но последва гневна реакция от страна на Сити и сега той сви платната и предложи искреното си извинение за коментарите. 

"Говорих с мениджъра на Сити Пеп Гуардиола и му се извиних искрено. Наясно съм, че Сане има договор с Манчестър Сити, така че искам официално да поднеса извиненията си и на клуба. Друг път, когато правя подобни коментари, обещавам да стъпя върху спирачката навреме", сподели Ковач.