Треньорът на Барселона - Шави Ернандес даде пресконференция преди голямото дерби с Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу".
 
"Утре имаме възможност да се върнем в борбата за титлата. Това се оказва най-важният мач за сезона. Ще срещнем силен Реал, който елиминира най-добрия отбор в света - Манчестър Сити. Еуфорията в Мадрид ще е до небесата, бъдете сигурни. Днес тренирахме добре, но до вчера още ни държеше случилото се в Шампионската лига. Отборът има целия ентусиазъм на света, за да се бори за титллата. 
 
Реал Мадрид трябваше да се защитава цял мач срещу Сити, който в момента е най-добрият отбор в света. И го направи с отлична игра, а не с късмет, аз не вярвам  много в него. Вярвам в работата и в отбора. През последните три години Мадрид два пъти отстраниха най-добрия отбор в света.
 
Трябва да променим начина си на мислене. Нека гневът, разочарованието и безсилието от мача с ПСЖ се обърнат в наша полза. Пред нас е силен Реал Мадрид, морално укрепен след тази седмица в Шампионската лига", заяви Шави.
 
Наставникът на каталунците се върна и към загубата от ПСЖ през седмицата в Шампионската лига и изгонването си.
 
"Не бяхме добри. Допуснахме грешки, аз също. Трябва да бъдем самокритични. Ще се върнем в Шампионската лига и ще се състезаваме отново. Трябваше да се контролирам повече. Има много напрежение, виждате несправедливостта. Не свеждахме до минимум грешките и това ни се отрази", призна Шави и подчерта, че няма проблеми в съблекалнята по повод коментара на Илкай Гюндоган за червения картон на Роналд Араухо.
 
"Когато няма злонамереност, няма и проблем", лаконичен бе Шави.