Виляреал и Макаби Хайфа не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в отложен мач от третия кръг в група „F“ на турнира Лига Европа.

Двубоят на „Естадио де ла Серамика“ започна с натиск от страна на домакините. В 12-ата минута Санти Комесаня се извиси над всички в наказателното поле на Макаби, за да стреля с глава, но не намери целта.

Бен Беретон Диас прати топката в мрежата на израелския тим в 20-ата минута, но попадението не бе зачетено след преглед на ситуацията с ВАР заради засада.

В началото на второто полувреме Виляреал продължи с натиска си. В 51-ата минута Ману Тригерос проби в наказателното поле на Макаби Хайфа и се свлече, искайки дузпа, но претенциите му не бяха уважени от главния арбитър.

Най-опасното положение за гостите в мача дойде в 71-ата минута, когато Маор Кандил хвана неподготвена отбраната на Виляреал с остро центриране, което обаче нямаше кой да засече в опразнената вратата на испанския тим.

След спечелената точка „жълтата подводница“ събра актив от 10 точки, заемайки второ място в групата, като си осигури място в елиминациите на Лига Европа. Последният двубой с Рен ще определи кой ще продължи директно към осминафиналите, тъй като френският тим е първи с 12 пункта. Макаби Хайфа остава последен с 2 точки и запазва шансовете си за третото място при успех над Панатинайкос в последния рунд