Изпълнителният директор на Байер Леверкузен Руди Фьолер изрази пълната си подкрепа към старши треньора Хайко Херлих и отбора, въпреки двете загуби в първите два кръга от Бундеслигата.

С това той се опита да потуши огъня, който лумна, след като "аспирините" отстъпиха с 0:2 пред Борусия Мьонхенгладбах и с 1:3 пред Волфсбург у дома, а в следващия кръг им предстои и тежко гостуване на шампиона Байерн Мюнхен.

"Може би има решения, които Херлих не би взел днес. Но работата му да е в опасност? След едва два мача? Има и други отбори с амбиции, които все още нямат победа, така че тази истерия определено ме дразни. Факт е, че всички в клуба трябва да вършим по-добре работата си, но аз имам пълна вяра в треньора и играчите", заяви Фьолер пред "Кикер".

Много специалисти в Германия очакваха Байер да се бори за местата в Шампионската лига през този сезон, а някои от играчите в тима дори заявиха, че "аспирините" ще бъдат основен конкурент на Байерн за титлата.  "Има някои играчи, които приказваха малко повече от това, което е нужно. Моят съвет към тях е да приказват по-малко и да правят повече на терена", каза още Фьолер. Байер Леверкузен е съперник на Лудогорец в групите на Лига Европа, като "аспирините" гостуват в Разград веднага след визитата на Байерн./БТА