Харесвате Мадрид? Харесвате Реал Мадрид? Искате да отидете на мач?

Направете го! Ако имате възможност, направете го! Ако в момента нямате, опитайте се да намерите начин!

Направете го, защото си заслужава. И няма да съжалявате нито за секунда. Всъщност това важи за доста други европейски градове и за доста други отбори, харесвани в цял свят.

Няма да съжалявате за времето, средствата и усилията, които ще отделите. Но най-вероятно ще ви остане спомен за цял живот. Една типична особеност на истинските спортни събития – създават спомени. Пълнят сърцето и съзнанието, пораждат идеи и мечти. Често и мъничко тъга, но зависи от кой край на света идваш.

Преди дни футболният Реал Мадрид посрещна Борусия Дортмунд в последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Само 24 часа по-късно баскетболният Реал Мадрид бе домакин на литовския Жалгирис в мач от редовния сезон на Евролигата.

Ще кажете – това си е рай за спортните фенове – и няма да сте далеч от истината.

Мадрид, както и много други градове в Испания, а и в Европа е привилегирован с райски спортен живот. Но това е неоспоримо, не само заради клубните си отбори, но и заради всичко, свързано с преживяванията на запалянковците.

В Мадрид сте и отивате на мач на „Сантяго Бернабеу“.

Качвате се на автобус, който да ви отведе до стадиона. И още от тук сте част от събитието. Защото ви чака точно това – събитие. Мнозина от пътниците отиват в същата посока. По шалчетата ще ги познаете.

Пристигате до крайната дестинация. Няма как да пропуснете стадиона. Все пак говорим за „Сантяго Бернабеу“. Който не може да си го представи – съоръжението събира един малък град – 80 хиляди.

източник: Gong.bg

Чудите се как ще намерите мястото си в такъв огромен коплекс, колко време ще ви отнеме? Никакъв проблем – входове има достатъчно, обозначителни знаци – също. Следвате ги и след няколко минути достигате до желаната дестинация.

Ако за първи път влизате на подобен стадион или конкретно на „Сантяго Бернабеу“ просто поемете дъх. Ще ви трябват няколко минути да успокоите пулса си. И можете да сте сигурни, че дълго ще носите тази гледка в спомените си.

За мача едва ли има нужда да разказвам. Ако сте футболни фенове знаете, че Реал Мадрид и Борусия Дортмунд направиха поредния интересен двубой по между си, с обещанието да стигнат далеч в Шампионската лига до края на сезона.

Последният съдийски сигнал наближава и ако вече не сте си задали въпроса как ще се приберете, значи моментът вече е дошъл. Ако се тревожите – напразно е! Отново излизате от стадиона без нерви и се насочвате към съответната спирка на градския транспорт, която сте избрал.

А такъв наистина действа. За градския транспорт става дума. Метрото работи, автобусите са през 10 минути. Ама не е една линия и да не си помислите, че градската управа е пуснала няколко позакърпени автобуса? Асоциациите с българската действителност след късен мач са неизбежни, но вярвам, няма да се разсърдите, че ще можете да се приберете спокойно.

източник: Gong.bg

След 24 часа. Ще гледате баскетболен мач.

Историята се повтаря. Само че сте в 13-хилядния Дворец на спорта в Мадрид или иначе казано „Барклейкард център“.

Същите хора, същите физиономии, същите положителни емоции.

Само може да ви стане топло. Даже ще ви дойде да се пошегувате, че сте свикнали да седите с якето в залата и да усещате вятъра отвън.

Но пак ще запомните пълната зала, ще гледате с въодушевление хубавите изпълнения и ще ви остане спомен.

Ще знаете как може да бъде. Как би трябвало да бъде. Не в Мадрид, Барселона, Рим, Милано, Мюнхен или Дортмунд.

А у дома в България.