Снощи Байерн Мюнхен изхвърли по болезнен начин Ювентус от най-комерсиалния и авторитетен европейски клубен турнир - Шампионска лига. 

Как се разви всичко в двете срещи между двата отбора? Първо полувреме в Торино - 0:1, 2-ро полувреме - 2:2, снощи - първо полувреме - 0:2 (2:4), второ полувреме - 2:2 (4:4). В крайна сметка с общ резултат 6:4 след продължения баварците спечелиха и продължиха напред.

Винаги е казвано, че германците играят до последната секунда, така се случи и вчера, късметът също ги покри, но Юве трябва да бъдат разкритикувани от начина, по-който беше загубена битката. Да водиш 2:0 до 73-ата минута и да отпаднеш е леко срамно, независимо срещу кой тим играеш. 

Явно италианската защита, която помним от миналото, никога няма да се върне. Какъв беше пътят - водиш 2:0, затваряш играта и ако трябва чистиш кълбото напред и там каквото стане, това не е толкова печеливша тактика, но би свършила работа. Италианците опитаха, но не сполучиха.

Байерн показа на феновете си, че пътят от загубата до геройството може да бъде извървян за кратно време, двубоят вчера го показа.

Едва ли някой е очаквал освен върлите фенове на "старата госпожа" тимът да води с 2:0 насред Мюнхен. Играта на италианците вървеше и не се виждаше начин как Байерн ще се събере и ще се класира напред. Байерн се окопити и се върна в играта през втората част. 

Резервите на Пеп Гуардиола също изиграха роля, което би трябвало да се отбележи като положителен знак. Алкантара и Коман влязоха на терена в ключови моменти и се отблагодариха на треньора с попадения.

Късметът покривал силните, ами явно Байерн заслужава да продължи напред, след като изравнителният гол на Томас Мюлер падна в добавеното време на срещата. 

Юве трябва да се сърди само на себе си, но има и такива мачове, дано в Торино си направят добре сметките и да се върнат в турнира следващата година много по-силни, но горчивината от загубата вчера ще им горчи още дълго време. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS