Байерн надви гостуващия АЕК с 2:0, а Аякс стигна до много ценно равенство в Лисабон – 1:1 срещу Бенфика, което остави немците и холандците на челните места в група Е на Шампионската лига.

Гърците обаче създадоха първата изгодна ситуация, но в 6-ата минута ударът с глава на Ламбропулос, но топката прелетя малко встрани от вратата на Байерн.

Скоро след това и Байерн отвърна с опасен удар с глава. Отправи го Леон Горецка, а вратарят Василиос Баркас внимаваше и изби под гредата.

След половин час игра при изпълнение на корнер реферът Матей Юг забеляза задържане в ръце след корнер от страна на Урош Косич и посочи бялата точка. Точен в 31-ата минута от дузпата бе Роберт Левандовски за 1:0.

В 37-ата минута Томас Мюлер имаше добра възможност, но не успя да реализира.

Отново корнер бе в основата и на втория гол за Байерн. Това стана вече през второто полувреме, в 71-ата минута, когато отново Левандовски бе точен, сега с глава за 2:0.

Това цифрово изражение на резултата се оказа напълно достатъчно за задоволството на баварците, които са лидери в групата.

Другият мач в групата доведе до равенство между ​Бенфика и Аякс – 1:1. Груба грешка на врататря на Аякс Онана доведе до лесен гол на Жонас за португалците в 29-ата минута – 1:0.

През второто полувреме Тадич в 61-ата минута доведе до равенството 1:1, което се запази до края в Лисабон.

Така след тези две срещи в Байерн и Аякс със съответно 10 и 8 точки запази челните две позиции в група Е, Бенфика е трети с 4 пункта, а АЕК все още е без никакъв актив.