Отборът на Байерн Мюнхен победи Тотнъм с 3:1 в дербито от група В на Шампионската лига. Кингсли Коман откри резултата в 14-ата, но Райън Сесеньон възстанови равенството в 20-ата минута. Томас Мюлер отново даде аванс на "баварците" в 45-ата, а Филипе Коутиньо оформи крайния резултат в 64-ата минута. Двата отбора направиха добър мач, в който и двамата треньори бяха направили доста корекции по сътавите си. Роберто Левандовски беше оставен на резервната скамейка, но това не попречи на "баварците" да отбележат три гола във вратата на "шпорите", които пък бяха без голямата си звезда Хари Кейн. На резервната скамейка беше оставен и Хюнг-Мин Сон.

Отборът на Ханс Флик определено беше по-класният тим и заслужено се поздрави с трите точки, като по този начин те завършват групата си с пълен актив от точки. Немският шампион отправи 24 удара по посока на вратата на Пауло Газанига, като на три пъти и гредите спираха от това "шпорите" да си тръгнат разгромени отново. Тимът на Жозе Моуриньо остава втори в класирането и също ще продължи участието си на 1/8 финалите в турнира. Райън Сесеньон пък отбелязя първото си попадение за лондончани, откакто пристигна през лятото от Фулъм.       

В другата среща от групата Олимпиакос успя да спечели балканското дерби с Цървена звезда и успя да се класира за елиминациите в Лига Европа на пролет. Единственото попадение отбеляза Юсуф Ел Араби от дузпа в 87-ата минута за игра с ръка на Жандер.   


БАЙЕРН МЮНХЕН – ТОТНЪМ 3:1

1:0 Кингсли Коман 14'

1:1 Райън Сесеньон 20'

2:1 Томас Мюлер 45'

3:1 Филипе Коутиньо 64'

Първата по-опасна ситуация дойде в 12-ата минута, когато Бенжамен Павар засече високо центриране в наказателното поле на Тотнъм, но Пауло Газанига успя да отбие. След това обаче Тиаго Алкантара стигна пръв до отбитата топка и нанесе изстрел, който отново от Газанига.

Две минути след това „баварците“ поведоха. Серж Гнабри направи добър пробив отдясно на наказателното поле и от границата разсече отбраната на „шпорите“ с хубав пас за Гнабри, който останал сам срещу вратаря, не сбърка и реализира в долния десен ъгъл за 1:0.

В първата си по-опасна атака гостите изравниха. Играчите на Тотнъм разиграха добаре и топката стигана до Джовани Ло Селсо пред наказателното поле и опита подаване към Лукас Моура. Жером Ботенг протегна крак в опит да спре подаването, но се получи извеждащ пас за Райън Сесеньон, който се озова в същата позиция като при гола на Коман и разстреля Мануел Нойер.

В 23-ата минута Иван Перишич успя да засече с глава центриране на Джошуа Кимих, но в аут.

Две минути след това Кингсли Коман се контузи сам, след като опита да догони една топка до тъчлинията и се препъна и усука коляното си. Наложи се французинът да напусне принудително терена, като изглеждаше, че е получил сериозна контузия. На негово място се появи Томас Мюлер.

В 33-тата минута Муса Сисоко се измъкна от засадата и излезе сам срещу Мануел Нойер. Французинът реши да центрира към далечната греда, но прекалено силно и неточно, въпреки че Сесеньно и Кристиан Ерикен очакваха подаване.

В 38-ата минута и домакините пропусна шанс за нов гол. Ганбри стреля силно, но топката срещна лявата гредата. Топката се върна за Тиаго, който от близко разстояние не успя да се разпише.

В последната минута на първата част се стигна до разбъркване разбъркване в наказателното поле на гостите, след което Алфонсо Дейвис шутира в гредата. Резервата Томас Мюлер обаче бе най-съобразителен и успя да добави топката във вратата - 2:1.

В добавеното време на полувремето Филипе Коутиньо отправи топовен изстрел извън наказателното поле, който обаче бе отклонен с върха на пръстите от вратаря Газанига в напречната греда. Топката след това тупна на голлинията, но не успя да влезе във вратата на Тотнъм.

Томас Мюлер отправи първия удар през второто полувреме от границата на пеналтерията, но доста встрани от вратата.

В 51-ата минута нов далечен удар на Коутиньо бе спасен с лекота от стража на Тотнъм.  

В 59-ата минута Коутиньо опита да отбележи от пряк свободен удар, но прати топката над вратата.  

Пет минути след това обаче бразилецът все пак успя да се разпише. Алфонсо Дейвис получи подаване от Коутиньо отляво на наказателното поле. След това той върна топката към нисичкия плеймейкър, който стреля много прецизно от границата на наказателното поле, пращайки топката в левия ъгъл на вратата на Газанига за 3:1.

Веднага след гола треньорът на Тотнъм Жозе Моуриньо направи двойна промяна. Хюнг-Мин Сон и Оливър Скип се появиха на местата на Лукас Моура и Джовани Ло Селсо.

Малко след като се появи на терена Хюнг-Мин Сон получи добра възможност, след като бе изведен и проби на скорост, но точно преди да отправи удар Алфонсо Дейвис се върна и го блокира.

В 77-ата минута Криситан Ериксен стреля от пряк свободен удар, но Нойер успя да избие в ъглов удар.

В игра се появи и Виктор Уаняма, който замени Ерик Дайър.

Чак в последните минути на срещата старши треньорът на „баварците“ Ханс Флик направи другите си две смени. Джошуа Цирцзее и Леон Горецка влязоха на терена и замениха съответно Иван Перишич и Хави Мартинес.

В 89-ата минута отново Коутиньо опита да отбележи ново попадение и отправи хубав удар, който отиваше точно под гредата, но отново Газанига успя да спаси и изби в корнер.

В добавеното време Сон еше изведен сам срещу Мануел Нойер, но не успя да го преодолее. Това бе и последното действие в срещата. 

Стартови състави на двата отбора:

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3.1): 1. Мануел Нойер (к) - 5. Бенжавен Павард, 8. Хави Мартинес, 17. Жером Боатенг, 19. Алфонсо Дейвис - 6. Тиаго Алкантара, 32. Джошуа Кимих - 29. Кингсли Коман, 10.Филипе Коутиньо, 14. Иван Перишич - 22. Серж Гнабри

Старши треньор: Ханс Флик

ТОТНЪМ (4-2-3-1): 22. Пауло Газанига - 3. Дани Роус, 4. Тоби Алдервейрелд, 21. Хуан Фойт, 16. Кайл Уолтър-Питърс - 17. Муса Сисоко, 15. Ерик Дайър (к) - 19. Райън Сесеньон, 23. Кристиан Ериксен, 18. Джовани Ло Селсо - 27. Лукас Моура

Старши треньор: Жозе Моуриньо

Главен съдия: Джанлука Роки, Италия

Стадион: „Алинц Арена“, Мюнхен, Германия