Байерн Мюнхен направи за смях и на пух и прах финалиста в последното издание на Шампионска лига Тотнъм и го разби в Лондон със 7:2 в двубой от 2-ия кръг на груповата фаза от Шампионска лига в група В. Четири гола за успеха реализира Серж Гнабри, а два добави Роберт Левандовски. Точен за победителите беше и Кимих, а за домакините Сон и Кейн от дузпа запазиха самочувствието на тима.

Тотнъм съумя да открие резултата в 12-ата минута, когато Сон матира Нойер. Кореецът получи пас от Ндомбеле и не остави шансове на германския вратар. Байерн обаче отвърна много бързо като само 3 минути по-късно Кимих възстанови равенството.

В последната минута на първата част Роберт Левандовски беше точен и изведе отбора си напред в резултата. В рамките на две минути между 53-ата и 55-ата минута Серж Гнабри се разправи с отбраната и вратаря на домакините и направи резултата 4:1 в полза на баварския колос.

В 60-ата минута щатният голмайстор на Тотнъм - Хари Кейн се разписа от дузпа, за да върне интригата в двубоя. Точка на спора сложи Серж Гнабри, който се възползва от отличен пас от половината на Байерн, надбяга с лекота Вертонген и матира Лорис за 5:2. Байерн отново наказа безобразната в този мач защита на Тотнъм и в рамките на само две минути Левандовски и Гнабри бяха точни, за да направят резултата 7:2 в полза на германската машина.

Така след този успех Байерн е на първата позиция в групата с актив от 6 точки и впечатляващата голова разлика от 10:2. 

Това беше втората най-голяма победа като гост на Байерн в Шампионската лига, като през 2014 тимът не остави шансове на Рома, надигравайки го със 7:1 насред „Олимпико“.

В другия двубой от тази група Цървена звезда победи в балканско дерби Олимпиакос с 3:1. Рубен Семедо откри резултата за гърците с попадение през първото полувреме, но сърбите обърнаха развоя на мача с голове на Вулич, Милунович и Боакие. За обрата изигра роля и червеният картон на Ясин Бензиа в 58-ата минута, а след това дойде и обрата в полза на Звезда. След този успех сърбите заемат второто място в групата с 3 точки, а Олимпиакос и Тотнъм са съответно 3-ти и 4-ти с по 1 точка.

Тотнъм - Байерн Мюнхен 2:7
голмайстори: 1:0 Сон (12), 1:1 Кимих (15), 1:2 Левандовски (45), 1:4 Гнабри (53,55), 2:4 Кейн (60-дузпа), 2:5 Гнабри (83), 2:6 Левандовски (87), 2:7 Гнабри (88)

Ето и съставите на двата отбора:

Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Уингс, Ндомбеле, Али, Кейн, Сон

Байерн Мюнхен: Нойер, Алаба, Зюле, Павар, Кимих, Толисо, Коутиньо, Коман, Гнабри, Левандовски