По всичко изглежда, че Байерн Мюнхен ще бъде без крилото Кингсли Коман за 1/8-финалния реванш с Челси в Шампионската лига, след като френското крило пропусна днешната тренировка. Мачът е утре, а баварците спечелиха с 3:0 като гости на 25 февруари в Лондон първия двубой.

"Истина е, че Коман пропусна последната тренировка днес, но ние имаме достатъчно алтернативи в атаката. Когато играч с неговото ниво го няма, това винаги си личи, но имаме варианти да запълним празнината", коментира капитанът и вратар на тима Мануел Нойер на пресконференция.

Коман тренираше сам вчера, тъй като на прегледа лекарите бяха установили малък мускулен проблем. Освен това, Байерн ще бъде и без контузения си бранител Бенжамен Павар.

"Като изключим Бенджи и Кингсли, всички останали в отбора са здрави и готови. Така че сме и щастливи, защото не губим още играчи", добави вратарят.

Байерн се подготвя за Шампионската лига с идеята, че само тя му липсва, за да триумфира с требъл в накъсания от коронавирус сезон. Тренировките им от седмица насам са първите след спечелената Купа на Германия на 4-и юли.

"Не се отпускаме въпреки победата с 3:0 в първата среща. Имахме малка пауза, но осъзнаваме, че имаме добра стартова позиция за един добър мач. Искаме да спечелим втора победа на собствен терен", казва националният вратар.

Шампионската лига през този сезон ще бъде завършена с турнир в Португалия, който започва от 1/4-финалите и ще се играе по един мач вместо двата по регламент. Турнирът стартира с Аталанта - Пари Сен Жермен на 12-и август. РБ Лайпциг излиза срещу Атлетико Мадрид на следващия ден.