Европейският шампион Байерн Мюнхен се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига, след като надделя с 3:1 над РБ Залцбург в мач от група А на турнира. Роберт Левандовски откри в 42-ата, а в 52-ата минута Максимилиан Вьобер си отбеляза автогол. В 66-ата минута Марк Рока остави домакините с човек по-малко, но две минути след това Лерой Сане вкара трети гол. В 73-ата минута Мергим Бериша вкара почетно попадение за австрийците.

„Баварците“ имаха първата ситуация в срещата, когато в 8-ата минута Серж Гнабри стреля от дистанция, но над вратата.

В 15-ата минута обаче груба грешка в отбраната на домакините позволи да се стигне до контраатака, като първо Мергим Бериша се озова на голова позиция, но не успя да преодолее Мануел Нойер, а след това при опита за добавка Енок Муепу стреля слабо и позволи на вратаря да улови. Само две минути след това Бериша стреля с глава отблизо покрай вратата.

Най-големият пропуск за австрийците обаче направи Доминик Собослай в 36-ата минута, когато остана очи в очи с Нойер, но не успя да реализира.

Три минути преди края на първата част Байерн поведе. Томас Мюлер отправи силен удар, който затрудни вратаря и при добавката отблизо Роберт Левандовски откри резултата.

В 53-ата минута Кингсли Коман се освободи пред наказателното поле и стреля, като се получи рикошет и топката попадна във вратата за втори път – 2:0.

В 66-ата минута обаче „баварците“ останаха с човек по-малко, след като Марк Рока извърши глупав фаул и получи втори жълт и червен картон.

Това обаче не ги спря и само 120 секунди по-късно те вкараха трети гол. Кингсли Коман центрира за Сане, който отблизо с глава направи резултата класически.

В 70-ата минута гостите бяха близо до гол, но на два пъти Нойер се справи след удари отблизо на Бериша и Муепу.

Австрийците все пак успяха да вкарат почетно попадение в 73-ата минута. Собослай пусна прекрасен пас зад защитата за Бериша, който отблизо бе точен за крайното 3:1.

Гостите можеха да вкарат и втори гол в 84-ата минута, но отново Нойер спаси изстрел на Лука Сучич. Това беше и последната по-интересна ситуация в двубоя.

С тази победа тимът на Ханзи Флик се класира за 1/8-финалите на турнира, като е лидер в групата с 12 точки, със седем повече от втория Атлетико Мадрид, който е с 5. РБ Залцбург са последни с  едва една точка.